KUNNOSTUS- JA KEHITYSPROJEKTI 2017

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueesta toteutetaan uniikki, kiinnostava ja luonnonmukainen kokonaisuus. Alueelle luodaan nykyistä paremmat virkistys- ja retkeilymahdollisuudet rakenteineen. Pohjana toteutukselle toimii vuoden 2007 hoito- ja käyttösuunnitelma tarkennuksineen.

Vattulan upean vanhan luonnosuojelualueen lisäksi valtaosalle muustakin alueesta on haettu rauhoituspäätös 18.12.2017 Tampereen kaupunginhallituksen toimesta.  Kintulammia kehitetäänkin käsi kädessä retkeilyalueena ja luonnonsuojelualueena.

Kintulammin alue on upean monimuotoinen.

Pitkospuita, laavuja, tulipaikkoja…

Kintulammille rakentuu 15 kilometriä retkeilyreitistöä opasteineen, sekä tarvittavine pitkospuineen. Neljä laavuin varustettua tukikohdasta sopii taukopaikoiksi, leiriytymiseen ja yöpymiseen. Taukopaikoilta löytyvät tulipaikat, puuliiterit puineen ja kompostoivat käymälät. Laavurakenteista halutaan arkkitehtonisesti mielenkiintoinen luonnonmukainen kokonaisuus.

Pelastuskoodijärjestelmä laaditaan yhteistyössä Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa. Retkeilyalue on jatkossa roskaton:  omat roskat on vietävä Kintulammin ja Kortejärven jätepisteisiin tai kokonaan alueelta pois. Kukapa niitä metsässä haluaisikaan nähdä.

Uudet rakenteet toteutetaan pääosin vuoden 2017 aikana – kuitenkin niin, että mahdollisten lumien sulaessa keväällä 2018 alue on palveluiltaan ja rakenteiltaan toimintavalmiudessa.

Uutta pitkospuupolkua.

Tekijät ja suunnittelijat

Projektin toteuttaa Ekokumppanit Oy ja tilaajana on Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikkö. Rakenteita tehdään yhteistyössä Tampereen Sarka Oy:n kanssa.

Suunnittelussa on toiminut viranomaisten lisäksi laaja joukko retkeily-, luonnonsuojelu- ja asukasyhdistyksiä. Linjaukset ja uudet retkeilyreitit mietitään vahvassa yhteistyössä sidosryhmien kanssa – niin pöydän ääressä kuin maastossa.

Viittatolppien hiillestyskäsittelyä perinteisellä tavalla.

RAKENTEET

Projektissa toteutetaan seuraavat retkeilyrakenteet ja kehityskohteet:

 • retkeilyreitistöä n. 15 kilometriä
 • pitkospuut tarpeellisiin kohtiin
 • laavut 4 kpl, tulipaikkoineen, liitereineen ja käymälöineen
 • opasteviitoitus koko retkeilyalueelle
 • opastaulut lähtöpisteisiin sekä alueen tukikohtiin ja taukopaikoille
 • kartastot alueesta
 • kaksi laajennettua pysäköinti- ja saapumisaluetta runkolukittavine pyörätelineineen
 • linjaus alueelle joukkoliikenneyhteydestä
 • pelastuskoodijärjestelmä
 • www.kintulammi.fi ja www.facebook.com/kintulammi
 • ja paljon muuta

SEURAA KUNNOSTUSBLOGIA JA VALMISTAUDU KINTULAMMIN RETKEILYKAUTEEN JO NYT!

Aiheesta blogissa

Saarijärven laavu

Ajankohtaista / 01.12.2017

Moro! Kintulammin alueelle rakennetaan kaikkiaan neljä laavua tai katosta retkeilijöiden ja ulkoilijoiden käyttöön. Ensimmäinen, Sa... Lue lisää

Pitkospuun tarina

Ajankohtaista / 14.11.2017

Tervehdys! Polkulinjaukset, onnistuneet tamppaustalkoot (kiitos vielä kaikille osallistujille!), pitkospuutyöt ja muut raivaustyöt alu... Lue lisää

Tamppaustalkoot!

Ajankohtaista / 22.10.2017

Kintulammin retkeilyalueella vietettiin tamppaustalkoita 13.-15.10. viikonloppuna! Tarkoitus oli vahvistaa alueelle langoin ja puumaalauksin... Lue lisää