Tapahtumat

Kintulammin retkeily- ja
luonnonsuojelualue

eloisa-elokuu-sivulogo_2020_2

Sijainti: Kortejärven tila – Keltolahdentie 57, FI-33680 Tampere

Tervetuloa kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelle ja kortejärven tilalle

Elokuun viikonloppuina Kortejärven tila herää eloon kun luonnonsuojelualueen keskellä sijaitsevalla tilalla vietetään avoimia ovia. Paikanpäällä on mahdollista osallistua järjestävien yhdistysten ja kumppanien tapahtumiin ja ohjelmiin. Tilalla on myös kahvila ja mahdollisuus saunomiseen.

Kortejärven tila ja kahvila avoinna viikonloppuisin

Lauantaisin

12-19

Sunnuntaisin

12-17

SAUNA avoinna vuorotunnein naiset/miehet

Saunamaksu 5 €

Lauantaisin

14:30-19:00

Sunnuntaisin

12:30-16:30

Kahvila, sauna ja muut palvelut käteismaksu!

kintulammi-sorila-pysakki

Vaihto tapahtuu Kaitavedentiellä pysäkillä Sorila (5218 keskustasta / 5217 keskustaan).

Viikonloput ja järjestäjät

1.-2.8.

Ekokumppanit

8.-9.8.

Pyhiinvaellus Tampere

15.-16.8.

Tunturikerho Kolbma

Viikonlopun aikana lauantaina 15.8. vietetään samalla Suomen ladun ”Rakastu retkeilyyn” kiertuetapahtumaa. Tapahtumassa esitellään retkeilyvälineitä ja paistetaan vaahtokarkkeja risukeittimillä. Rakastu retkeilyyn -kiertueella tuotteitaan esittelevät Scandinavian Outdoor, HokaOneOne, Garmin, Tammed ja Nissan. Lisätietoja: www.facebook.com/events/311843486855385/

Sunnuntaina 16.8. poluntamppaustalkoot Kintulammin uudella Kaulamoisen ”takalenkillä”. Lähtö Kortejärven pihasta kello 13. Lenkin pituus yhteensä noin 8 km. Ilmoittautuminen sähköpostilla suotavaa, if.erepmat@alekam.irtep

22.-23.8.

Luonto-Liiton Hämeen piiri

Lauantaina ohjelma on suunnattu erityisesti nuorille ja aikuisille, sunnuntaina perheille. Tervetuloa nauttimaan kahvion herkuista, saunasta ja lähiluonnon rauhasta milloin vain!

Pihassa Lettubaari, josta lettujen päälle saa niin makean kuin suolaisenkin täytteen. Sisällä tupakahviosta mm. paikanpäällä leivottua omenapiirakkaa. Kaikki tuotteet ovat pääsääntöisesti vegaanisia.

Samalla voit tutustua Luonto-Liiton monimuotoiseen toimintaan monimuotoisen luonnon puolesta! Jaossa jäsenlehtiä ja myynnissä mm. luontoleikkivihkoja.

Käteisen lisäksi meillä käy myös kortti!!

Huomioithan turvavälit muihin tapahtumavieraisiin ja huolehdit käsihygieniasta, saatavilla on käsidesiä sekä vessoissa pesumahdollisuus. Ethän tule paikalle, mikäli sinulla on vain lieviäkin flunssaoireita.

Lauantai 

klo: 13-14 ja klo: 14-15

Metsän henkäys: ohjattu metsähetki joogaa ja metsäkylpyä yhdistellen. Lähtö pihakoivun juurelta, josta suunnataan lähimetsään. Ohjaajina jooga- ja metsäkylpyohjaajat. Ilmoittautuminen ohjaaja Janikalle etukäteen viestillä numeroon: 0504966299. Tuokioon otetaan max 8 hlö/kerta. Mukaan pääsee vielä paikan päälläkin, mikäli tilaa on. Säänmukainen vaatetus. 

klo: 15, 16 ja 18

Nuotiolauluja. Kuinkas se Päivänsäde ja menninkäinen menikään? Kitara, nuotio ja ikivihreät nuotiolaulut; kaikki mukaan nuotiokuoroon! Kesto noin 30 min. Sateen sattuessa sisällä.

klo: 17-18

Luontotarinoita ja -tovereita. Ohjattua tutustumista ja jutustelua nuotion äärellä, luonto- ja retkeilykokemusten jakamista ja miksei uuden retkeilyseuran löytämistä. Sateen sattuessa sisällä.

Koko päivän

Erätaitojen opastusta erä- ja luonto-oppaan johdolla. Tule kokeilemaan mm. miten tuli syttyy tulusraudalla, opettelemaan suunnistamisen perustaitoja tai testaamaan, onko jokamiehenoikeudet hanskassa!

Sunnuntai 

klo: 13-13.30, 14-14.30

Sippe-siilin toimintatuokio perheille. Ihmetellään luontoa Sipen kanssa majan pihapiirissä, tutustutaan Sipen ystäviin ja päästetään mielikuvitus valloilleen.

klo: 15-16

Luontotarinoita ja -tovereita, sisältö sama kuin lauantaina

Koko päivän omatoiminen luontotehtävärata perheille pihapiirissä ja lähiympäristössä! Oletko koskaan leikkinyt puusokkoa? Entä kuinka hyvin tunnet eläinten jätökset? Kaikki rastit löytäneille luvassa pieni yllätys.

Koko päivän

Omatoiminen luontotehtävärata perheille pihapiirissä ja lähiympäristössä! Oletko koskaan leikkinyt puusokkoa? Entä kuinka hyvin tunnet eläinten jätökset? Kaikki rastit löytäneille luvassa pieni yllätys.

Tapahtuman tuotto käytetään lyhentämättömänä Luonto-Liiton Hämeen piirin ympäristökasvatus-, luonnonharrastus- ja luonnonsuojelutoimintaan. Muutos lähtee pienestä!

29.-30.8.

Luonnonsuojeluliitto Tampere

Suon ennallistamistalkoot lauantaina 29.8. KLO: 10.00-16.30

Tule tekemään konkreettista luonnonsuojelutyötä luonnonmonimuotoisuuden eteen. Ennallistamistalkoissa padotaan aikanaan tehdyt suo-ojat, jotta vesi nousisi ja sitä myöden suoluonto alkaisi palautua.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet erillisessä tapahtumailmoituksessa: www.facebook.com/events/1186617068363861/

Retkisuunnistuskoulutus sunnuntaina 30.8. KLO: 13

Haluatko lisätä retkiesi turvallisuutta vai haaveiletko tuttujen polkujen ulkopuolelle menemistä? Tule mukaan Kintulammin luonnonsuojelualueella järjestettävään retkisuunnistuskoulutukseen, jossa pääpaino on käytännön harjoittelussa.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet erillisessä tapahtumailmoituksessa: www.facebook.com/events/594914428051892/

Tervetuloa!

Järjestäjät: Ekokumppanit, Tampereen kaupunki, Liikuntapalvelut, Luonto-liitto, Tunturikerho Kolbma, Luonnonsuojeluliitto Tampere, Pyhiinvaellus Tampere.

Lisätietoja:

Petri Mäkelä

Ekokumppanit Oy

ek-logo-color_big_final
eloisa-logo-tre
nysse_rgb_medium