Kintulammi ehdolla Vuoden Retkikohteeksi 2020

Kintulammi ehdolla Vuoden Retkikohteeksi 2020

Kirkkokivenlaavu_Photo_Visit_Tampere_Magomed_Shapiev_P

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue on valittu Vuoden Retkikohde 2020 -kilpailun finaaliin. Voittaja ratkeaa yleisöäänestyksellä.

Teiskossa sijaitseva, vuonna 2018 käyttöön vihitty Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue on valittu Vuoden Retkikohde 2020 -kilpailun finaalikuusikkoon. Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsi finalistit yleisöehdotusten perusteella ja nyt lopullinen valta siirtyy yleisön käsiin. Kintulammin alueen kehittämisestä ja ylläpidosta vastaava Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:sta on syystäkin innoissaan.

– Jo valinta kilpailun finaaliin on upea tunnustus sille työlle, mitä Kintulammin eteen on viime vuosina tehty, Mäkelä iloitsee. – Vuoden Retkikohde on tunnettu kilpailu ja sillä on varmasti positiivinen vaikutus myös Kintulammin kansalliseen tunnettuuteen ja sitä kautta alueen kävijämääriin, Mäkelä jatkaa.

Vuoden teemana ympäristömyönteisyys

Kilpailun järjestäjä on valinnut vuoden 2020 kisan teemaksi vastuullisuuden hengessä ympäristömyönteisyyden ja voittajaksi haetaankin ympärivuotista retkeilykohdetta, joka on viime vuosina parantanut ympäristömyönteisyyttä esimerkillisellä tavalla. Mäkelä uskoo tämän olevan Kintulammin etu.

– Aluetta on alusta asti suunniteltu ja kehitetty ympäristöarvot edellä, kuten Ekokumppanien arvot edellyttävät. Uskon vahvasti, että myös alueen kävijät ovat huomanneet tämän ja ovat valmiina antamaan äänensä Kintulammille, Mäkelä toteaa hymyillen.

Vuoden Retkikohde 2020 -yleisöäänestys on käynnissä 4.12.2019 – 2.2.2020 osoitteessa https://goexpo.messukeskus.com/vuoden-retkikohde/. Kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5000 euron stipendillä sekä osastolla kevään 2020 GoExpo-messuille.

Lisätietoja:

projektiasiantuntija Petri Mäkelä, Ekokumppanit Oy, p. 040 806 4082